Lasagne Houtoven Recept Recepten >Lasagne Recept

Lasagne

Ingrediënten:


Bechamelsaus


Bereidingswijze:

Verwarm de olie en boter in een koekenpan met dikke bodem. Bak de ui, wortel en bleekselderij op matig vuur tot ze zacht zijn. Blijf roeren. Zet het vuur hoger. Doe het gehakt erbij en laat het lekker bruin worden. Maak klonten fijn met een vork. Doe de kippenlevers erbij en bak deze tot ze van kleur veranderen. Doe de tomatenpuree, wijn en peterselie erbij. Breng het geheel op smaak. Breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het mengsel 45 minuten sudderen. Zet het daarna even weg.

Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pan op laag vuur. Doe de bloem erbij en roer het geheel 1 minuut door. Haal de pan van het vuur en roer de melk er geleidelijk door. Zet de pan weer op het vuur en roer constant tot de saus kookt en begint in te dikken. Laat de saus nog een minuutje pruttelen. Voeg de nootmuskaat toe. Breng de saus op smaak. Doe een stuk plasticfolie over de saus om velvorming te voorkomen. Zet de saus weg.

Snijd de lasagnebladen op maat voor een diepe, rechthoekige vuurvaste schaal.

Vet de vuurvaste schaal in. Leg een dun laagje vleessaus op de bodem. Leg daar een laagje bechamelsaus op. Als de bechamel is afgekoeld en te dik is geworden, verwarm hem dan even om het uitsmeren te vergemakkelijken. Leg de lasagnebladen erop. Druk ze voorzichtig aan om eventuele lucht te verwijderen. Ga verder met de laagjes en eindig met de bechamelsaus. Strooi er wat Parmezaanse kaas over. Bak de lasagne 20 minuten in de oven, of tot hij goudbruin is. Laat de lasagne 15 minuten afkoelen alvorens hem te snijden.


Copyright © 2012 Pizza Houtovens | Website created by webdesign-rob